IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трансформация: Първата жена-гондолиер във Венеция стана мъж

26 юни 2017 07 00

Александра Хай планира да си направи хирургическа корекция в Сан Франциско

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Германката Александра Хай, призната за първата жена-гондолиер във Венеция обяви, че е сменила пола си, съобщава The Times.

„Боря се за равни права за жените и считам, че в качеството си на човек, усвоил управлението на гондола, доказвам, че и всяко момиче може да го направи“, пише Хай във Facebook. – Сега не съм жена и борбата за феминизма не е моя лична борба.

Просто ми се иска да се занимавам с тези въпроси, към които съм изпитвала страст и изглежда, че хората са видели в мен същия човек, който виждам и аз“.

Така Хай заявява, че вече се чувства като Алекс и говори за себе си в мъжки род.

Хай планира да си направи хирургическа корекция на пола в Сан Франциско. Тя стана ученик гондолиер през 1996 г. и дълго време не успя да получи сертификат. Президентът на Асоциация на гондолиерите във Венеция Роберто Луппи изрази несъгласието си да я приеме в древната гилдия, в която 900 години професията е предавана от баща на син.

„По мое мнение, тя трябваше да си седи у дома и да се грижи за семейството“, заяви той. През 2007 г. Хай спечели съдебен процес и официално стана първата жена, работеща като частен гондолиер във Венеция.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

Жибор ( преди 6 години )
Това го напишете в криминалните новини- не в ежедневните. Случило се е криминално богопротивно деяние- не е като двама приятели да си кажат "Добър ден"! Освен всичко друго,това не си струва и писането- измамени сте ако мислите,че от такива "новини" ще изкарате пари!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар