IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изрази, които интровертите са уморени да чуват

27 юни 2017 14 00

Какво е добре да им спестим?

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

На интровертните личности често им се случва да ги питат дали са добре, а след това към тях се насочват редица съвети, които целят да „облекчат“ състоянието им. Това се дължи на погрешното схващане за тях. Интровертите не са отшелници, а някои от тях дори не са и толкова тихи, наистина.

Тези хора истински оценяват своите мисли и имат нужда от време само за себе си. Това обаче не означава, че не обичат да общуват с други хора или че се затрудняват да общуват. Много от тях предпочитат слушането пред приказките и обичат да размишляват върху мислите си, преди да ги споделят на глас.

Когато хората са критични към интровертите, това може да стане доста досадно. Предлагаме някои от репликите, които интровертните личности са уморени да чуват.

„Ти си толкова тих“

За съжаление, интроверсията и спокойствието са взаимносвързани в съзнанието на мнозина.

Следващия път, когато помислим да кажем подобно нещо, по-добре да замълчим. Това най-вероятно ще накара човека, за когото говорим, да се чувства неудобно и е по-малко вероятно да иска да говори с нас.

„Говори с мен ... Не хапя“

Когато хората стигнат толкова далеч, че да кажат това, обикновено интровертната личност просто се отказва да общува. Не бива да се възползваме от колебанието на интровертите, за да скочим с пълната сила в разговор, тъй като това може да ги уплаши. Те ще бъдат благодарни за това.

„Винаги ли си срамежлив?“

Интровертите не считат себе си за срамежливи. Всъщност те говорят много със своите приятели, вероятно твърде много, ако ги попитаме.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари