IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 ясни признака, че е време да се разделим с най-добрия си приятел

28 юни 2017 10 00

Приятелите не трябва да ни потискат

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Най-добрите приятели безспорно са благословия, но, за съжаление, не всички остават до нас завинаги. Някъде по пътя може да се наложи да научим по трудния начин, че се променяме, както и отношението и влиянието ни един към друг.

Ако се окажем озадачени и объркани, докато размишляваме върху приятелството си с най-добрия ни приятел, има вероятност да е дошло времето да сложим край на отношенията си, или поне на това, в което те са се превърнали.

Ето няколко признака, че е време да се разделим.

1. Приятелството е по-изтощително, отколкото вълнуващо

Да, всяка връзка с друго човешко същество отнема известни грижи, но не би трябвало да отнема цялото ни време и да ни затормозява.

Независимо дали става дума за непрекъсната драма или просто се опитваме да се борим с предизвикателна личност, най-добрият ни приятел би трябвало да бъде нашата нирвана, а не нашия ад, нали?

2. Той/тя стоварва целия си товар върху нас

Ако всеки път слушаме за нейните/неговите проблеми и даваме съвети, това не е честно. Всеки има своите проблеми и споделянето им трябва да бъде еднакво изразено между двама ни.

Изключително е натоварващо, когато единият винаги е в ролята на оплакващ се, а другият – на утешител.

3. Приятелството се отразява негативно върху настроението ни

Приятелствата трябва да ни обогатяват и да ни помагат, а не да ни потискат. Ако най-добрият ни приятел постоянно влошава настроението ни, вероятно е дошъл моментът да прекратим отношенията си.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари