IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Границите, които е важно да поставим през 20-те

1 юли 2017 12 00

Кои хора да ограничим?

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Периода на 20-те е време на себеоткриване, забавление, но и за тежки уроци. Това ни помага да отсеем хората, които искаме да бъдат около нас, да разберем в каква среда искаме да живеем и какви са най-ценните ни вярвания.

В процеса на откриване на всички части от личността си трябва да започнем да поставяме и някои граници. Това е много важно, за да се изградим като човек, уважаващ себе си, който може да казва „не“ и да живее на пълни обороти. 

Върху какво трябва да поработим?

Да научим хората около нас да ни се обаждат преди да ни посетят

Това, естествено, не важи най-близкия ни приятел, който познава хладилника ни по-добре от нас самите. За познатите ни обаче е задължително. 

Не бива да позволяваме на хората да мислят, че винаги сме вкъщи и на разположение, което да им даде възможност да се възползват от личното ни пространство.

Среща в последната минута – да не става навик

Спонтанността е забавна и дори секси, но не трябва да допускаме момчетата/момичетата, с които се запознаваме, винаги да ни изненадват. 


Разбира се, понякога е чудесно да се пуснем по течението, но другите срещи трябва да бъдат предварително планирани, защото времето ни заслужава уважение.

Да ограничим хората, които ни търсят, само когато имат нужда от помощ

Тези, които наистина се интересуват от нас, няма да ни се обадят единствено в случаите, когато се нуждаят от пари, превоз или съвет.

Когато вдигнем телефона на познат, който ни търси само за помощ, нека му обясним как ни кара да се чувстваме и евентуално да ограничим присъствието в живота ни.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари