IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 начина да подобрим автобиографията си

9 юли 2017 06 00

За да се сдобием с мечтаната работа

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Намирането на работа понякога може да е по-трудно, отколкото смятаме. Ако имаме затруднения в това отношение, добрите новини са, че има и няколко начина, с които можем да подобрим автобиографията си и да започнем да печелим точки на интервюта.

1. Опит като доброволец

Доброволчеството винаги изглежда чудесно във автобиографията. То казва много за характера ни, което е важно за работодателите.

Извършването на какъвто и да е вид доброволческа работа е полезно, но най-добър е изборът на нещо, което е в нашата област.

2. Да пътуваме

Да отидем на почивка, като същевременно сме безработни, не е толкова добра идея. Въпреки това обаче отделянето на време за пътуване, изживяване на нови емоции и опознаване на нови култури също може да направи чудесно впечатление на потенциалния работодател.

Това демонстрира нашата независимост и желание да опитваме нови неща.

3. Да се запишем на курсове

Не трябва да преставаме да учим след края на университета. Освен това работодателят може да има нужда от умения, които не сме имали възможност да научим в училище и по време на следването.

Можем да използваме свободното си време, за да посетим различни курсове и да придобием нови умения.

4. Да участваме в повече стажантски програми

Един кратък стаж в автобиографията може да не е достатъчен. Препоръчително е да участваме в повече стажантски програми, за да натрупаме и по-голям опит. Това със сигурност ще бъде от полза за намирането на нова работа.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари