IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неизбежните премеждия на махмурлука

7 юли 2017 08 20

Това, с което се борим на сутринта

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Нищо не може да се сравни с нощта, изпълнена с приключения в компанията на любимите ни хора. Независимо дали сме навън или сме останали вкъщи, най-често това преживяване е съпроводено с минимум една алкохолна напитка в ръка.

Докато преживяването в такива нощи винаги си заслужава, пияните спомени на следващата сутрин невинаги са особено ясни, ако успеем да облекчим дискомфорта и главоболието, разбира се.

Ето какво се случва на сутринта след алкохолната нощ (мъките, на които обикновено се забавляваме, когато сме трезви).

Пристъп на паника, когато се събудим

Преди дори да отворим очите си, установяваме някаква „тръпка“ в главата си, която напомня че нещо се е случило. Отнема само няколко секунди, преди да си спомним всичко, но в онзи първи момент нищо не е сигурно.

Опитваме се да се държим така, сякаш няма и помен от махмурлук

Без да нарушаваме ритъма, започваме да изпълняваме ежедневните си задачи. Обличаме се, оправяме косата си и пускаме шеги. Независимо от пулсирането в главата, сме решени да се държим възможно най-добре.

Единственото нещо, което искаме, е да спим

Намираме воля да изпълним начертания график само за 5 минути, преди да се върнем в леглото или на дивана, молейки се за малко сън.

Светлината, звуците, хората – всичко това е твърде много, за да се справим. Иска ни се да се заключим в тъмна стая поне за следващия ден.

Извиняваме се на всички за настроението и държанието ни

Когато сме с махмурлук, не можем да носим отговорност за това, което излиза от устата ни. Тогава сме раздразнителни, уморени и изобщо нямаме сили и енергия да общуваме.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари