Новата връзка винаги е вълнуващ момент от живота, но често тя се отразява неблагоприятно на отношенията с приятелите ни. Невинаги е лесно да балансираме между новата тръпка и поддържането на приятелството.

Все пак вълнуващата любов не е извинение да провалим отношенията с най-близките си хора. Приятелите ни наистина биха се радвали на нашето щастие, но невинаги могат да приемат пренебрежението от наша страна.

Кои са грешките, които допускаме, за да отдалечим приятелите си от нас?

Отменяме плановете с приятелите си често

Безспорно е трудно да балансираме между различните отношения, но въпреки това не бива да забравяме своите другари.

Приятелите са били до нас преди появилата се нова тръпка, те ще бъдат до нас докато тя е тук и след това. Те винаги заслужават нашето време и внимание.

Още по темата

Забравяме да наваксаме и да поговорим

Разговорите са в основата на приятелството, но е лесно да забравим това, когато прекарваме голяма част от времето си с човека, когото толкова много харесваме. Ако отложим обаче прекалено разговорите и времето за приятелите си, това може да бъде в сериозен ущърб на приятелските ни отношения.

Когато се видим, говорим само за гаджето си

Разбира се, тази тема няма как да бъде подмината при срещата с най-близките ни приятели, но тя в никакъв случай не бива да завзема целия разговор. Това, което се случва в техния живот, е не по-малко важно.