IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 неща, с които да внимаваме на работното място

13 юли 2017 07 10

Клюките не са за офиса

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Всички знаем какви са задълженията ни на работното място, знаем, че трябва да уважаваме ръководителя си и да спазваме крайните срокове. Кои обаче са нещата, които не трябва да правим, за да не застрашим своята кариера?

1. Да не се оплакваме прекалено

Много служители редовно изразяват своето недоволство относно начина, по който се случват определени неща на работното място. Но ако редовно стигаме до конфликтна ситуация с колегите си, най-добре да променим подхода.

Първо, никой не обича хората, които постоянно мрънкат и се оплакват. По-лошото е, че колкото повече се оплакваме, толкова по-голям е рискът да кажем нещо необмислено и да си навлечем неприятности.

2. Разпространяваме клюки

Никой не обича да клюкарства, но това не е единствената причина да избягваме разпространението на слухове или да клеветим колегите си, дори това да е оправдано. При лошо стечение на обстоятелствата това може да ни създаде сериозни проблеми.

Ако наистина имаме нужда да споделяме клюки, по-добре да запазим тези разговори за времето си извън офиса.

3. Прекарваме прекалено много време в лични разговори, социалните мрежи или друга дейност, която не е свързана с работния процес

Дори и да работим в оживен офис, има голяма вероятност някой да следи работните ни навици. Освен това, никога не се знае какви данни компанията ни проследява, така че ако използваме социалните мрежи или интернет, трябва да сме внимателни с това, което споделяме.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари