IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 места, на които ще бъдете като герои от Game of Thrones

17 юли 2017 06 40

Вижте замъците и къщите, в които да се превърнете в звезди от култовата поредица

Снимки: Airbnb

Снимки: Airbnb

Зимата вече е тук, нищо че лятото е в разгара си. Не, не сме слънчасали, за да твърдим подобна нелепица, но пък сме вдъхновени в навечерието на премиерата на първи епизод от седми сезон на Game of Thrones, да ви покажем домове по целия свят, в които да се почувствате като Джон Сноу или пък Церсей Ланистър. Вижте специалната селекция на Airbnb.

Кралска почивка във вилата на Церсей

Тази вила би била изключително подходяща за Церсей и в това няма нищо изненадващо. От балконите и терасите се открива удивителна гледка към непристъпната крепост Ловриенац и крепостните стени на Дубровник. А това означава, че можете да наглеждате владенията си по всяко време на деня и нощта.

Но можете да намерите и онова, което да ви разтовари от постоянното напрежение покрай опазването на кралството – открита кухня с камина, зелена градина с беседка. Съвсем немаловажно уточнение – истинските кралици никога не пътешестват сами, а тази вила може да побере цялата ви свита. Само трябва да определите кои ще бъдат вашите сподвижници, стражи. Не забравяйте прислугата.

Кралски чертог

Вила Mediteran е разположена само на няколко минути пеша от стария Дубровник, който се превърна в истинския кралски чертог за снимките на сериала. Вилата е прекрасен избор за лятната ваканция в стила на семейство Ланистър. Можете да четете книга, да шиете до прозореца, „хвърляйки“ по едно око на поданици и евентуални врагове, или пък да помислите за съдбата на народа си, докато се излежавате в джакузито на балкона. За още по-убедителен ефект, тук е изградена истинска тронна зала. Ще трябва обаче сами да си донесете Железния трон.

За вас, сър Джайм Ланистър

Разположен в самия център на средновековния квартал на Жирона, където през шести сезон Джайм Ланистър участва в епично сражение, този дом може да бъде прекрасно място за всеки, който се е уморил от безсмислени битки. От балкона се открива приказна гледка към старинните улици, а прозорците макар че дават достатъчно светлина, могат и да помогнат да бъдете в отбрана в случай на непредвидена обсада. Независимо от това, че дизайнерите са се постарали максимално да съхранят историческия облик на дома, в него има всичко необходимо за комфорта на всеки член, от която и да е кралска фамилия.

Великата септа на Бейлор

Онези, които искат да се приобщят достатъчно близо към една от най-напрегнатите сцени от шести сезон, могат да наемат апартамент в сянката на главната катедрала на Жирона. От прозорците се виждат стълбите на Великата септа на Бейлор, където очакваха присъдата си Марджъри Тирел и останалите представители на благородническите семейства. Неголемият, но много уютен дом, е подходящ както за пътешестващи инкогнито кралски особи, така и за скромни скиталци по градовете.

Утес Кастерли

Утес Кастерли е тясно свързан с печалната съдба на Роб Старк. Замъкът „Hackett“, построен през XV век, няма такава мрачна история, но и той напомня за зловещата наблюдателна кула. Не трябва обаче да се съди по външния вид. Този замък сега представлява уютно и модерно оборудвано място, макар и с бойници. Ако искате да се видите в алтернативен свят, където Роб Старк превзема Утес Кастерли, значи този замък е идеалното място за вас.

Домът на Краля на Севера

В замъка, разположен в ирландския град Голуей, съвсем подходящо може да бъде разположена резиденцията на Джон Сноу. Независимо от относително скромния си мащаб, замъкът би прилегнал на душата дори на монарх. Кой би отказал да пие кафето си с гледка към собствено езеро, да приема посетителите си в гостна обзаведена с брилянтен вкус, или пък да обходи владенията си яздейки расов жребец. Именно тук можете да отдъхнете, но и да се заредите със сили, за да завоювате Железния трон.

Квартирата на Денерис Таргариен

Няма никакво значение дали имате дракони или не, в този малък замък, в самото сърце на Жирона, вие ще се почувствате като истински представител на аристократите със синя кръв. Както и градът-оазис Кварт, той е обграден от портокалови дръвчета и ще ви дари с прохлада през горещите летни дни. Получавате и бонус. Ако ви се наложи да излезете за важна среща, или пък просто за да се пошляете, хазяите на дома ще се погрижат за децата ви. Възможно е дори за драконите ви. Нищо не се споменава за кучета. Избягвайте ги.

Домът на дракона

Не се бойте от дракона, който се е притаил на покрива на този дом. Той просто пази покоя ви, а той ви е обезпечен по всякакъв начин. Къщата е разположена в тиха селска местност. Всичко в него е така замислено и решено, че да ви бъде комфортно. Стражи на вратите на спалнята, дърво, превърнато в стълба, необичайни статуетки – този дом е събрал в себе си легенди и приказки от цял свят. Дали сте странстващ търговец, крал в изгнание или рицар в търсене на тайнствено съкровище – точно тук е вашето място.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари