IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 безценни ползи от смеха

17 юли 2017 10 30

Най-приятното и евтино лекарство

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Животът може да бъде труден, обезкуражаващ и пълен със ситуации, в които не знаем накъде да се обърнем или кой може да ни помогне. Дните са пълни с неочаквани обрати, които ни карат да се чудим кога щастието и радостта ще пресекат пътя ни. Разговори и ситуации, които са извън нашия контрол, допълнително ни затормозяват.

Колко често желаем да променим начина си на мислене, за да спрем да се чувстваме потиснати и стресирани през цялото време?

Добрите новини са, че можем да постигнем това с най-доброто и евтино лекарство – смеха.

Той е най-лесният начин да се научим как да бъдем щастливи и да създадем положителна нагласа към света. А защо смехът е толкова полезен – следва да разберем.

1. Смехът променя стойката ни

Мускулите ни се отпускат, лицето се отваря и изведнъж се превръщаме в човек, достъпен, забавен и позитивен. А останалите определено ще забележат това. Не бива да се изненадваме, когато повече хора искат да се мотаят около нас.

Езикът на тялото е огромна част от човешката комуникация и смеещото се лице не представя нито един заплашителен подход.

2. Смехът свързва хората

Обикновено приятелите имат еднакво чувство за хумор, защото способността да се смеем заедно, е огромна част от приятелството.

Смехът е най-великият метод за справяне с най-ужасните ситуации. Затова имаме нужда от партньор, с когото можем да се смеем за едни и същи неща.

3. Смехът ни кара да се чувстваме живи

Когато се смеем много, имаме усещането, че можем да завладеем света. Изпълнени сме с енергия и имаме чувството, че сме свободни като птица.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари