IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3-те най-големи предизвикателства пред работещата майка

19 юли 2017 08 20

Балансът обикновено се постига много трудно

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Животът на работещата майка е изпълнен с предизвикателства. Стремежът към постигането на баланс между ангажиментите около децата, работата и времето за себе си невинаги се получава и в повечето случаи изпива всичките ни сили.

Кои са най-сериозните предизвикателства, с които се сблъсква работещата майка?

1. Недоспиването

Качеството на съня, което майките получават, почти винаги е поставено под въпрос. В някои редки случаи сънят ни не е прекъсван от някой, който се събужда с кошмари, нуждае се от вода или е подмокрил леглото. През повечето нощи обаче не можем да се радваме на този късмет.

Колкото и да ни се струва трудно, трябва да приоритизираме съня, като се стремим да лягаме и да ставаме по едно и също време. Липсата на сън засяга физическото ни здраве и теглото.

2. Винаги закъсняваме

Когато имаме деца, ние най-често се движим по техния график, а не по нашия. Сутрин, когато трябва да бъдем рано в офиса, но не можем да организираме децата, изглежда невъзможно да останем спокойни и съсредоточени. Тогава стресът взима своя връх и много често бива последван от викове и крясъци.

Следва ожесточен спор с децата за облеклото и обувките им, както и за неизядената закуска. В резултат закъсняваме за работа, а нивата на стреса скачат до небесата още от сутринта.

Дори и да не е много успокояващо, трябва да знаем, че не сме сами. Това е част от ежедневието на всяка работеща майка.

3. Нямаме никакво време за себе си

Графикът ни е запълнен от сутринта до вечерта, дори и през нощта. Не можем да си представим да отделим време за тренировка или за по-дълъг телефонен разговор с близкия ни приятел, който живее далеч.

Установяваме, че връзката с приятелите, модните тенденции или здравето ни започва да се губи. Когато успеем да откраднем момент, в който да се доберем до телефона си, най-вероятно е, за да проверим електронната поща или социалната медия.

Грижата за себе си обаче е от основно значение за здравето и красотата. Затова трябва да планираме времето си така, че да остава и за нас самите.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари