IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Фелпс срещу бяла акула: Кой печели дуела?

24 юли 2017 10 00

Битката им бе виртуална, вижте видео

Кадър: YouTube

Кадър: YouTube

Голямата звезда и носител на 23 олимпийски титли по плуване Майкъл Фелпс изгуби дуела си с бяла акула, организиран от телевизионния канал Discovery, предаде Франс прес.

Фелпс, който преустанови кариерата си след олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, беше победен с две секунди от бялата акула.

Най-титулуваният плувец все пак не се състезава редом с морския хищник за най-голямо разочарование на зрителите на предаването „Фелпс срещу акулата“.

Екипиран с моноплавник, за да увеличи скоростта си и под наблюдението на експерти аквалангисти, Фелпс преодоля същото разстояние като акулата, заснета преди това край бреговете на Южна Африка.

С помощта на специални ефекти конкурентите бяха пуснати заедно, разделени от плаващи прегради, досущ като в олимпийски басейн. Дуелът им протече виртуално.

Фелпс си призна, че това е било едно от най-трудните състезания в кариерата му заради ниската температура на водата. Акулата надмина себе си в последните метри, като плонжира, за да улови тюлен и като изхвърча над водата, за да преодолее финалната линия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари