IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се отърсим от лошото настроение и да бъдем щастливи?

25 юли 2017 13 40

Предлагаме няколко ценни съвета

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Според експерти в областта на брака от Института „Готман“ в САЩ трябват пет положителни взаимодействия, за да се преодолее едно отрицателно.

Психологът Барбара Фредриксън твърди, че са нужни три положителни емоционални преживявания, за да се „неутрализира“ едно отрицателно.

Очевидно в науката има спор за точността, но изводът е ясен – нужно е много добро, за да се преодолее малко лошо.

Предлагаме няколко метода, с които можем да помогнем на доброто да победи, като подобри настроението и ни позволи да бъдем щастливи.

1. Да бъдем добри към партньора си

Независимо дали готвим любимото му/ѝ ястие, пренебрегваме факта, че е закъснял/а или кажем колко много го/я обичаме, да запазим положителното отношение.

Понякога, ако изчакаме да минат 24 часа, онова, което ни е извадило от равновесие вчера, вероятно няма дори да си заслужава да го споменаваме днес.

2. Състраданието към себе си

Да се опитаме да мислим за негативите отново и отново. Когато знаем, че имаме склонност към този вреден навик, да положим допълнителни усилия, за да се освободим от него.

Споделянето с някого може да бъде от полза в това отношение. Да забелязваме добрите неща и да отделим малко време, за да бъдем благодарни за тях.

3. Да бъдем положителен приятел

Ние разчитаме на приятелите си да ни дадат честно мнение, затова не бива да ги лъжем, когато го поискат от нас.

Но окуражаването, спонтанната похвала и подкрепата винаги се оценяват високо. Да ги изслушаме, без да ги съдим и да им помогнем да видят положителното в трудната ситуация.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари