Връзката може да е доста трудна задача, ако първо сме женени за работата си. И докато амбицията не е нещо лошо за кариерата, може да подложи връзката на изпитание.

Ако дори нямаме време да завършим ежедневния си списък със задачи, как бихме могли да намерим време за любов? Грешка! Когато сме двама, сме по-силни, и подкрепата, оказана един на друг по правилния начин, помага на любовта да израства заедно с кариерата.

Предлагаме няколко практически съвета как да не отклоняваме вниманието си от любовта и едновременно с това да бъдем професионално успешни.

1. Да ценим партньора си

Стойността на човека няма нищо общо с парите, които той печели. Ако партньорът ни има успешен бизнес, емоционалната подкрепа, която му оказваме, вероятно е една от причините за него – и обратното.

Друг начин да се сближим е като започнем заедно да създаваме. Да се запитаме какво можем да създадем по-добре заедно, отколкото сами.

Още по темата

2. Да излизаме на срещи

Планирането на любовта не звучи романтично. Но умишленото отделяне на време, в което да се съсредоточим върху връзката си, показва, че тя е приоритет за нас. Отбелязването на срещата в календара помага ясно да я разграничим от работните дела. Тази малка стъпка може да направи чудеса.

3. Да помолим за това, което искаме

Трябва да предизвикваме себе си и партньора си, за да открием начини и двамата да получим това, което желаем.

Затова трябва да насърчаваме различните си желания, да научим повече за най-дълбоките желания на партньора си и да намерим начини да допринесем за тях – било то в емоционален, сексуален план или във връзка с бизнеса.