IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 неща, които правим от доброта

2 август 2017 08 40

И не са в услуга на самочувствието ни

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Никога няма да можем да угодим на всички, но можем да угодим на себе си, ако спрем да се опитваме да удовлетворяваме останалите. Кои са нещата, които са продиктувани от добротата ни и които трябва да спрем да правим?

1. Оправдания за други хора

Трябва да спрем да се тревожим за лошото отношение на околните към нас. Истината е, че някои хора са лоши и манипулативни и ще се възползват от добротата ни. Не трябва да продължаваме да им даваме шансове да се възползват от нашето съчувствие.

2. Поддържането на мира на всяка цена

Дори и да сме миролюбиви, понякога трябва да отвърнем и да спрем да избягваме конфликтите. Да изберем да се утвърдим, дори ако мразим конфронтацията., тъй като някои хора могат погрешно да решат, че сме слаби.

3. Не изразяваме това, което чувстваме

Стига умишлено да не вредим на някого, да споделяме какво наистина чувстваме. Невинаги трябва да бъдем учтиви от страх да не разклатим отношенията си. Понякога трябва да изразим какво мислим, независимо какво биха си помислили останалите за нас.

4. Опитваме се да бъдем перфектни

Да се потопим в най-дълбоките си мисли и емоции. Да спрем да поставяме другите на пиедестал, докато се взираме в собствените си недостатъци. Да приемем слабостите си и да си напомняме, че никой не може да бъде съвършен.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари