IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 прости стъпки да поддържаме мотивацията

4 август 2017 12 20

Забавлението е много важно

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Мотивацията се определя като вътрешен процес, който кара човек да се движи към поставената цел. Тя ни помага да се усъвършенстваме, да бъдем щастливи, понякога ни вдъхновява да запазим хладнокръвие в труден момент в живота си. С други думи, мотивацията е сред основните движещи сили в живота.

Мотивацията обаче често може да бъде неуловима и много трудна за поддържане в дългосрочен аспект. Истината е, че за да останем мотивирани, се изисква концентрация, ангажираност и съзнателни усилия.

Добрите новини са, че с помощта на някои прости стъпки, можем отново да „активираме“ своята мотивация.

1. Да „раздробим“ целите си

Да правим малки стъпки към поставените цели. Част от ефективното настройване на целите включва разбиване на основната цел на по-малки и след това възнаграждаване на себе си.

В края на краищата нивото на мотивация зависи от способността ни да виждаме постигането на по-малки цели и придвижване към основната цел.

Ако не виждаме малките победи и след това не се потупваме по гърба, това със сигурност ще навреди на мотивацията ни, преди да достигнем голямата си цел.

2. Да се грижим добре за тялото си

Здравото и добре поддържано тяло подхранва умствената и емоционална сила.

Много по-лесно е да останем мотивирани, да преборим стреса и да се движим към целите си, когато и умът, и тялото са здрави. Здравословното хранене, редовните физически упражнения и добрият спокоен сън помагат на тялото и подхранват ума.

3. Да се забавляваме

Освен много приятна, това е и изключително важна стъпка. Поне веднъж седмично трябва да намерим време за някое занимание, което ни е наистина забавно. По този начин възобновяваме нивата на енергията и тези на мотивацията.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари