В живота понякога е трудно да разберем от какво най-много се нуждаем.

Кое е онова, което определя качеството на живота ни, дава ни цел и ни кара да се чувстваме пълни? За едни това е любовта, за други – хармония или нещо друго.

Когато разберем какво е това, което в крайна сметка търсим, можем да се фокусираме върху целта си и да страним от нещата, които не са свързани с нея.

Астрологията може да даде насоки, когато става въпрос за скритата мотивация на личността ни. Звездите могат да видят първостепенните ни нужди и да ни помогнат да изградим пътя за постигането им. В първата част се спряхме върху онова, което най-много искат първите шест зодиакални знака в живота си, сега предстои да разгадаем и останалите шест.

Везни – баланс

Представителите на зодия Везни се опитват да бъдат умерени във всичко, макар невинаги да успяват. Обичат животът им да бъде възможно най-балансиран и хармоничен. Стремят се към спокойствие и се обграждат с положителни и просветени хора.

Скорпион – страст

Скорпионите проявяват изключителна страст към нещата, които най-много ценят в живота си – любов, секс, знание, способност и мнение.

Ако искат любов, те я преследват упорито, ако искат знание, ще учат по-усилено. Едва ли са много нещата, които не могат да постигнат, стига да си наумят.

Стрелец – преживяване

Искат да видят колкото се може повече от света, да опитат нови неща, да участват в различни традиции и обичаи, които са различни от техните, и да опитат от всички удоволствия, които животът може да предложи.

Когато остареят и погледнат назад, колкото повече неща са изпитали, толкова по-голямо е удовлетворението им.

Козирог – внимание и грижа

Козирозите искат да направят правилното нещо, да са там, когато някой се нуждае от тях, и да осигурят сигурно бъдеще за себе си и своето семейство. Те работят много и освен това са изключително съвестни. Те правят правилното нещо и думата им е закон.

Водолей – иновация

Те трябва да са наясно с последните тенденции в областта на технологиите и науката. Обичат експериментите, изобретенията и да работят върху подобряване на вече съществуващи устройства. Не обичат липсата на промяна.

Вълнуват се не само от иновациите, които са дело на другите, а и от техните собствени.

Риби – артистично изразяване

Не е задължително да са артисти, за да имат огромно желание да се изразяват артистично. Рибите трябва да могат да изразяват красотата и изкуството, дори това да е просто в начина, по който подреждат мебелите или дрехите си.