IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 поведенчески проблема, които могат да ни костват работата

9 август 2017 11 40

За какво да внимаваме на работното място?

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Да загубим работата си е сред най-страшните кошмари в съвремието ни. Независимо колко е добра работната среда и колко много харесваме работата си, винаги съществува рискът да бъдем уволнени.

Понякога не можем да обвиняваме работодателя си, тъй като причината за уволнението може да се крие в някои от личностните ни характеристики.

Кои поведенчески проблеми могат да ни оставят без работа?

1. Постоянни лъжи и измами

Някоя и друга благородна лъжа, която да помогне в поддържане на здравословната работна атмосфера, не би навредила.

Трябва обаче да избягваме лъжите и измамното поведение, което да е причина компанията да загуби вяра в нас, като например да прикрием сътрудник, който мами, или да откраднем канцеларски материали.

Подобно поведение може да ни струва репутацията, както и шансовете за израстване в професионален план.

2. Управление на гнева

Трудно е да сме приятни за всички на работното място, особено ако работим с бавни или трудни хора и имаме шеф, когото е почти невъзможно да удовлетворим. Ако обаче колегите ни се чувстват нервни и тревожни около нас, може да имаме проблем.

Избликът ни на гняв може да бъде за сметка на неудобството на някой друг. В тези случаи е добре да преброим до 10, преди да реагираме.

3. Закъсняваме постоянно

Що се отнася до бизнеса, времето е пари. Непрекъснатите извинения за закъсняването може да не бъдат оценени на работното място, най-вече защото фирмата плаща за нашето време.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари