Независимо дали изразяваме емоциите си или се стремим да ги пазим за себе си, те са голяма част от живота ни и от нашата личност. Да бъдем психически силни означава, че можем да издържим на различните предизвикателства.

Емоциите ни карат да действаме по начини, които не винаги са в наш интерес, а способността да се защитим и да видим голямата картинка са сред нещата, които емоционално силните хора правят.  Емоциите засягат всяка част от нас, дори и физически. Вече разгледахме колко емоционално силни са представителите на първите шест знаци в зодиака. Нека видим как стоят нещата и за останалите. 

Везни

Те вярват, че щастието е въпрос на решение и че винаги трябва да изберат да ценят живота си и да бъдат щастливи. В моментите, когато то е застрашено, Везните просто намират най-добрия начин да преминат през трудното състояние и да се върнат към усещането за щастие. 

Родените под този знак знаят, че ако се държат сякаш са щастливи, умът и тялото им ще повярват, че това е така.

Скорпион

Те никога не спират да вярват в себе си. Скорпионите не се притесняват да изпитват гордост от своите постиженията и не се съмняват в решенията и действията си. 

Ако трябва да сложат бележки на огледалата вкъщи, които да им напомнят колко са страхотни, те биха го направили, без да се замислят, защото са убедени, че това е така. 

Стрелец

Представителите на тази зодия не смятат, че трябва да се съобразяват с нечии други стандарти или да се вписват в тях. Скорпионите не искат да бъдат копие на никого, те са истинския оригинал и ценят своята уникалност. Последното, което биха искали, е да бъдат като всички останали. 

Козирог

Те се вълнуват за всеки нов ден. Обикновено се будят преди алармата, изпълнени с ентусиазът за това, което ги очаква през деня. Козирозите имат идеи и цели, които да постигнат. 
Никога не приемат нищо за даденост и дори нещата, които не биха могли да изпълнят с радост повече хора (като да платят данъците си още през март), ги карат да се чувстват възторжено. 

Водолей

Никога не спират да правят тяхното си нещо. Независимо кой какво казва, никога не правят нещо, което не обичат. Недоброжелателите могат да кажат, че са прекалено стари, за да танцуват, но това няма да ги спре да се запишат на уроци по танци. Никой и нищо не е в състояние да спре блаженството им. 

Риби

Родените под този знак винаги са готови да дадат втори шанс, без да държат сметка за грешките на другите хора спорямо тях. 

Те не се стремят към отмъщение. Рибите не желаят да приемат всичко лично и нямат умствената енергия да се задържат в силна ярост. Тяхната философия е да прощават, да забравят и да поправят повредите.