IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 съвета да се избавим от мързела

15 август 2017 08 20

Вкъщи и на работа

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Съвсем нормално е от време на време да губим мотивация, но ако мързелът е завзел ежедневието ни, вероятно е време за някои нови навици. За да направим това, от помощ биха били съветите на специалисти. Какво предлагат те, за да повишим продуктивността си у дома и на работното място?

1. Да си изготвим списък с нещата, които трябва да свършим

Създаването на такъв списък е стъпка в правилната посока, но това, което има най-голямо значение, е същността на самия списък. Преди всичко, той трябва да е кратък и изпълним. От полза ще бъде също така, ако добавим забавни задачки между не особено забавните дейности.
Накрая, след като приключим със задачата си, да се възнаградим малко с почивка, чаша чай или лека закуска.

2. Да поканим приятели за вечеря

Ако мислим, че приятелите и храната ще ни разсеят от работата по списъка със задачи, да помислим отново. Подобно гостуване може да послужи като мотивация да почистим разхвърляния ни дом и да заредим празния хладилник. 

Определянето на цел и краен срок за почистването и приготвянето на вечеря, ще ни помогнат да се мотивираме и изпълним една част от поставените задачи. 


3. Редовно да оценяваме кариерата си

Ако се окажем в непрекъснато сърфиране в мрежата по време на работа или изваме за дълги периоди от време, това може да е знак, че сме отегчени. За да победим скуката, е препоръчително да се захванем с редовно оценяване на кариерата си. 

Така ще видим как нашите интереси, цели и ценности са приведени в съответствие с начина, по който прекарваме времето си на работа. 

4. Да си оставим момент, за да подишаме

Ако има дни на работа, когато не можем да намерим и зрънце мотивация, за да направим нещо, да помислим за включване на определени навици, като медитация или леко физическо натоварване, през деня.

По този начин се подобрява както фокусът, така и настроението. 

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари