IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Магическата сила на цветовете

20 август 2017 13 15

Жълтото пробужда ентусиазма ни, зеленото лекува...

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Цветовете влияят върху съзнанието и подсъзнанието ни, дори и да не го забелязваме. Един тоалет в подходящ цвят може да засили определена тема в ежедневието ни, както се случва и с полускъпоценните или скъпоценните камъни.

Астролозите пък твърдят, че е важно даден транзит, ако оказва негативно влияние върху наталната ни карта, да бъде смекчен, като избираме определени цветове, които да носим. Вижте как влияят върху нас някои от основните цветове.

Червеният цвят

Цветът на Марс и Овен, на първа чакра и респективно на емоциите, стимулирането, сексуалността. Облечени в този цвят ние даваме сила на емоциите си, както и правото те да ръководят деня ни. Даваме сила на сексуалността над всичко останало. Червеното е и знак за внимание. Затопля и активизира. Пробужда жизнена физическа сила и може да стимулира дълбоки чувства – сексуални, смели, омразни и дори отмъстителни. Може да бъде използван за повишаване на телесната температура и енергизиране на кръвта, както и при настинки, лошо кръвообращение, анемия и проблем със слузоотделянето. В големи дози червеният цвят може да свръхстимулира и влоши определени състояния. Високото кръвно налягане е един признак за твърде много червено. Балансира се със зелено.

Оранжевият цвят

Цветът на Луната, на творческия ни потенциал и лечебните ни способности. Оранжевото засилва творческото ни начало, чувствата ни и най-вече спокойствието, лежерността и обновяването. Когато визуализираме оранжев енергиен дъжд върху себе си, то ние лекуваме тялото си. Свързва се с емоционално здраве, укрепва аурата и носи успокоение във възстановителния процес. Тонизира. Може да ни помогне да лекуваме заболявания свързани с далака, панкреаса, стомаха, надбъбречните жлези, усвояването на храната и депресията. Прекалена доза оранжево влияе зле върху нервите и трябва да бъде балансирана със синьозелени нюанси.

Жълтият цвят

Цветът на Слънцето, трета чакра, личната ни сила. Стимулира мисловната активност, интелектуалната мощ и способност, пробуждането. Може да бъде използван при депресия. Спомага да бъде пробуден ентусиазмът за живот. Събужда по-голяма увереност и оптимизъм. Полезен е за стомаха, червата, пикочния мехур, цялата отделителна система. Ефективен при главоболие. Балансира стомашно-чревния тракт. В прекалени дози може да породи признаци на тревожност или умствена напрегнатост. Балансира се със синия цвят.

Зеленият цвят

Цветът на Венера, на сърдечната чакра, на любовта. Балансира, успокоява, подпомага растежа. Може да бъде използван за повишаване на чувствителността и състраданието. Има успокояващ ефект при възпалителни процеси. По-светлите и яркозелени нюанси, клонящи към синьо, са ефективни при лекуване на повечето заболявания. Внимание: Да не се използва при ракови заболявания или вещи и продукти с вредна структура, защото подпомага растежа! Има успокояващо и ревитализиращо действие при мисловни претоварвания и проблеми. Въздейства силно върху сърцето и балансира автономната нервна система. Успешно може да се прилага при високо кръвно, язви, изтощение и главоболие.

Синият цвят

Цветът на Меркурий и петата чакра, на комуникациите. Спокойствие, вяра, стремеж, съзидателно изразяване. Действа охлаждащо на тялото. Подпомага дихателната система, очи, уши, нос, гърло, венозна система. Действа успокояващо на енергиите и има антисептичен ефект. Подсилва и балансира дихателната система. Чудесно средство против високо кръвно, както и всички заболявания на гърлото. Ефективен за облекчаване на всички детски заболявания – неразположения, астма, варицела, жълтеница, ревматизъм. Пробужда интуицията.

Индиговият цвят

Цветът на Нептун, на шестата чакра и на интуицията. Интеграция, пречистване, променени нива на съзнание. Помага на ендокринната система, при инфекции, и повлиява повечето заболявания на главата и лицето. Индигото и по-тъмните нюанси на синьото са динамични цветове за лечение на проблеми, както в духовно, така и във физическо отношение. Подсилва лимфната система, жлезите с вътрешна секреция и имунната система на тялото. Действа балансиращо на мозъчните полукълба и на всички нервни синапси помежду им. Има седативен ефект. В твърде големи дози може да причини депресия и чувство за изолация. Може да се балансира с меки оранжеви нюанси.

Виолетовият цвят

Цветът на Уран, на седма чакра, на съзнанието. Пречиства, видоизменя, дава практическа духовност. Влияе върху цялостната скелетна и нервна системи на тялото. Помага за балансирането на физическите и духовните енергии. Ефективен при канцерогенни заболявания. Помага при артрит, както и при усвояването на хранителните вещества и минералите в тялото. Стимулира вдъхновението, хуманността и сънищата.

Белият цвят

Носи пречистване, чистота, увеличаване. Обхваща всички системи на тялото. Действа балансиращо на цялата енергийна система. Пробужда съзидателност. Увеличава ефектите на всеки друг цвят използван заедно с него.

Черният цвят

За защита, заземяване, подсилване. Ефективен в комбинация с бяло при полюсна терапия. Заземява и успокоява свръхчувствителните. Активира женските енергии в тялото и ги подсилва. В големи дози може да причини депресия. Способен е да активира подсъзнанието, което да даде израз на всички свои страхове. Не трябва да бъде прилаган твърде често самостоятелно.

Електриковите цветове

Обикновено целят да завоюват вниманието ви и са знак за опасност. Обърнете внимание на храните с такива опаковки – винаги се привличаме повече от тях.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари