IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почитта към лейди Даяна сваля популярността на принц Чарлз

22 август 2017 09 00

Само 1/3 от британците смятат, че той е полезен за монархията

Снимки: Reuters

Снимки: Reuters

Отбелязването на 20-годишнината от смъртта на лейди Даяна намалява популярността на принц Чарлз, като само една трета от британците мислят, че той е полезен за монархията, съобщи АФП.

Отношението към Камила, втората съпруга на принц Чарлз, която беше негова любовница по време на брака му с лейди Ди, не е по-добро. Само 14 процента от анкетираните се надяват да я видят като кралица, когато принц Чарлз наследи майка си Елизабет Втора. 39 процента мислят, че след като той стане крал, Камила трябва да получи само титлата принцеса-консорт, а 30 процента – че тя не трябва да има титла.

Заради годишнината от смъртта на принцеса Даяна в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г., бяха излъчени няколко документални филма по британската телевизия.

Според Пени Джунър, автор на биография на Камила, британците още не са простили на принц Чарлз провала на брака му с обичаната от тях Даяна, въпреки дейностите му за опазване на околната среда и помощта, която оказва на благотворителни организации.

През 2013 г. 60 процента от британците мислеха, че Чарлз е полезен за монархията, при 36 процента в наше време. Вече повече от една четвърт (27 процента) мислят, че той ѝ вреди. Преди четири години процентът на неодобряващите принц Чарлз беше 15.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари