IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гол модел на Пирамидите в Египет – гарантиран затвор!

13 септември 2017 12 00

Мариса Пепън и фотографът Джес Уокър потърсиха голотата в изкуството

Снимка: CEN/Marisa Papen/Jesse Walker

Снимка: CEN/Marisa Papen/Jesse Walker

Белгийският модел Мариса Пепън и австралийският фотограф Джес Уокър попаднаха в египетски затвор, заради разголени снимки в храм, съобщава Metro.

Пепън пътешества по света и успява да се снима без дрехи в 50 страни. Снимката на фона на египетската пирамида обаче се оказа проблем за нея.

Фотографът и моделът дали подкуп на охраната, които се оказали местни жители. Оказало се обаче, че храмът в Карнак е много по-добре охраняван и малко след като двамата започнали да снимат към тях се насочили четирима пазачи.

„Опитахме се да им обясним, че правим изкуство с най-голямо уважение към египетската култура, но те не виждат връзка между голота и изкуство. В очите им се четеше само „порно“, или нещо подобно – разказва моделът.

Те сграбчили туристите и ги отвели в полицията. По пътя фотографът успява да изтрие снимките.

Задържаните се опитали да убедят органите на реда, че само са проверявали осветлението и не са правили снимки, но така и не им повярвали.

Фотографът бил обискиран и после двамата отведени в затвора. „Знаех, че един затвор в Египет изглежда малко по-различно от този в Белгия или в някоя западна държава, но нямах представа какво да очаквам, преди да вляза. – спомня си Мариса. – Първата килия, с която се сблъскахме, беше натъпкана с най-малко 20 души. Някои бяха изхвърлени на пода, други стискаха решетките на килията с ръцете си. Трети кървяха и крещяха. Никога не съм виждала нещо подобно преди в реалния живот.“

След няколко часа тя и фотографът били изправени пред съда. Те се представили за глупави туристи, които не знаят забраните. „Съдията прелистваше с палеца си книги, които изглеждаха стари като самите пирамиди“, казва Пепън. – В крайна сметка той ни предупреди никога повече да не се занимаваме с такива глупави и срамни неща. Ние кимнахме.“

Фотографът пък успял по-късно да възстанови снимките с помощта на специална програма. Двамата напуснали Египет и публикували направените фотоси.

Вижте ги в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

Мен ( преди 6 години )
Като идват в Европа искаме да уважават европейски ценности и закони, обаче като отидат в арабска държава не и айде новина. Предлагам баба меркел да им пусне бомби.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 6 години )
Да, наистина какво ще да е изкуството, ако не голи снимки в храм!Успяла да се снима гола в 50 страни, с това сигурно е сбъднала европейската мечта на прабаба си. Д.ба и Европа, д.ба и ценности..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар