Увереността може да има различни значения. Има самоувереност, когато силно вярваме в себе си и своите действия. Знаем какво искаме и как да го получим, или поне така изглежда.

Има и увереност в способностите на другите. Вярваме, че когато някой каже, че ще направи дадено нещо, това ще се случи. Това да разчитаме на някого отново е увереност в някой друг. Тази увереност обаче няма пряко отношение към личностното ни развитие.

Истината е, че степента на увереност в самите себе си е от решаващо значение за развитието и себеусещането ни. Тя може както да ни помогне, когато е висока, така и да ни попречи във всички аспекти на живота, ако нивата са прекалено ниски.

Зодиакалният знак също има какво да каже и в това отношение, тъй като липсата на увереност се наблюдава сред определени знаци в зодиака. Сред кои представители в зодиака самоувереността е в най-малка степен?

Рак

Родените под този знак са изключително чувствителни и са склонни да приемат всичко прекалено лично. Когато щастието или самочувствието се дължат на някой друг, нямате тази вътрешна сила, която е нужна, за да сте уверени.

Раците са прекалено емоционални и изключително нуждаещи се от някой друг – всичко това ги прави жертви на несигурността.

Още по темата

Везни

Те не искат никакви неприятности, затова трябва да бъдат наистина силно развълнувани от нещо, за да се застъпят за него и за да се отдадат на защитаването на определена кауза или хора. Обикновено това са малкото случаи, в които Везните демонстрират увереност.

Те искат да бъдат харесвани и смятат, че ако дадат по-голяма гласност на своето мнение и се застъпят за себе си, това ще се промени.

Риби

Рибите лесно се подвеждат. Ако бяха уверени в своите убеждения, биха се застъпвали за себе си по-често и биха казвали „не“, когато се налага. Те обаче са изключително несигурни.

Но пък са силно уверени в себе си, когато става въпрос за тяхното въображение или за споделяне на творчеството им.