IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина да станете любимец на шефа

15 септември 2017 10 10

Как да се откроите сред останалите в екипа?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всеки мениджър и всяко работно място са различни, но като цяло, най-добрият начин да накарате шефа да ви хареса, е като вършите чудесна работа.

Това означава, че ако искате наистина да го впечатлите – и евентуално дори да станете любимия му служител – има няколко прости стратегии, които могат да са ви от полза. След анализ на проучвания по темата, експерти обособяват няколко трика, които помагат, ако искате шефът да ви хареса.

1. Опитайте се сами да разрешите проблемите

В своята книга „Как да спрем да работим и да започнем да живеем“ Дейл Карнеги споделя анекдот за Леон Шимкин, който тогава е бил генерален мениджър в издателство.

Шимкин казал на Карнеги, че е разработил начин, с който драстично да намали времето за срещи: Той информира екипа си, че не може да представят никакви проблеми, освен ако първо не опитат да намерят решение.

Впечатлете шефа си с умения за решаване на проблеми.

2. Работете върху комуникационните си умения, за да съвпадат с тези на шефа

Част от работата ви е да улесните работата на ръководителя си. От вас зависи по-рано да разберете как той предпочита да комуникира – по имейл или в личен разговор. Ако има несъответствие между вашия стил и стила на шефа ви, това може да се окаже пречка в работния процес.

3. Обръщайте внимание на детайлите

Ако обикновено се фокусирате върху голямата картинка, добре е да обръщате повече внимание и на малките неща.

Дори това, което изглежда като малък технически проблем, може в крайна сметка да се отрази на много клиенти в кратък период от време например. Служител, на когото може да се разчита да улови подобни малки грешки, наистина започва да се откроява сред тълпата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари