IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 стъпки, които поддържат брака жив

19 септември 2017 15 20

Израствайте като двойка, заедно с децата

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Отглеждането на деца отнема много време, всеотдайност и ангажираност – също както и бракът.
В данни на проучване се посочва, че 92% от женените двойки имат повече конфликти след раждането на първото си дете. Освен това те се влошават с течение на времето, като 13% от женените двойки се разделят или развеждат, преди децата им да навлязат в зряла възраст.

Поддържането на брака жив е много важно за стабилната основа на всяко семейство. Децата процъфтяват при родители, които остават заедно и работят върху брака си. Тези деца са по-щастливи в сравнение с тези, които преживяват раздяла или развод на своите родители.

Как да останем любовници, докато отглеждаме децата си и да поддържаме брака жив? Тези съвети вероятно ще помогнат.

1. Отделяйте време един за друг, когато децата ги няма

Като женена двойка най-доброто, което можете да направите, за да продължите да израствате като любовници, а не само като родители, отглеждащи децата заедно, е да отделите време само за вас двамата.

Опознайте се отново и поддържайте магията жива. Разбира се, семейството и родителството са важни, но не по-малко важно е израстването ви като любовници. Основното тук е да бъдете последователни, като отделите време, за да разговаряте и да видите какво става в живота на другия.

2. Правете комплименти един на друг ежедневно

Това е чудесна възможност да кажете на брачната си половинка, че не просто ги забелязвате, но и оценявате всичко, което правят за семейството, и всичко, което споделяте заедно.

3. Изберете си хоби

Най-добрият начин да израснете като двойка е да научите нещо заедно. Намерете хоби, на което можете да се насладите и с което да останете ангажирани.

Ето няколко примера за избор:

- Запишете се на готварски курс.

- Отидете на скално катерене.

- Научете нов език.

- Напишете детска книга заедно.

- Научете се да свирите на музикален инструмент заедно.

- Оцветете голямо платно заедно, след като сте посетили курс по живопис.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари