IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да запазите хляба пресен за по-дълго?

22 септември 2017 11 15

Няколко съвета за кухнята

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Хлябът остава пресен и мек само за ден или два, а после повечето от нас го изхвърлят. Но има няколко идеи, които ще ви помогнат да успеете да го изядете изцяло преди да е станало късно.

Експерти от „Института на добрите домакини“ (GHI) направиха списък с полезни съвети как да удължим живота на хляба, независимо дали е купен от пекарна или от магазина, пише Daily Mail.

Неслучайно хлябът, който можем да си купим от пекарна е опакован в хартиена торбичка – тя попива влагата и не позволява появата на мухъл. А този, който е закупен от магазина остава пресен за по-дълго, само ако е съхраняван в найлонова опаковка, която е добре затворена.

И в двата случая добрите домакини съветват да не съхранявате хляба в хладилника, а на стайна температура. Така той ще запази свежестта си за по-дълго.

И все пак има начин да „съживите“ остарелия хляб като го намокрите и го сложите от 5 до 10 минути във фурната. Също така може да замразите стария хляб, така той ще бъде идеален за препичане в тостера.

Старият хляб е подходящ за направата на крутони, които могат да се използват в крем супи или салати.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари