IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 признака, че колегите не ви харесват

26 септември 2017 10 30

Приписват си вашите заслуги

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В личния си живот е лесно да избягате от хората, които не ви харесват и не харесвате. На работното място обаче широкото неодобрение на околните спрямо вас може да се окаже проблем. 

Според експерти в областта повечето хора няма да покажат своята неприязън, за да не причиняват неприятности или да не застрашат собствената си кариера. Те могат да направят живота ви труден, но вероятно ще се опитат да не се набиват на очи. Въпреки това има фини предупредителни знаци, които показват, че колегите ви нямат най-чисти помисли към вас. 

Разбира се, не е възможно да се харесвате с всички колеги на работното място, но винаги трябва да се стремите да сте чувствителни към нуждите им, за да останете поне приятелски настроени и да общувате.

Тези, които правят това, имат доста по-добро кариерно бъдеще. Освен това, когато имате силни и здравословни отношения на работното място, ще бъдете и по-ефективни в работата си.

Все пак е добре да имате предвид кои са онези, които не ви харесват, а това можете да познаете по следните признаци. 

1. Приписват си заслуги за вашите идеи

Възможно е тези колеги да постъпват по подобен начин с всички останали. Ако обаче редовно избутват точно вас от светлината на прожекторите, тогава най-вероятно действията им са целенасочени и не ви харесват. 


2. Не могат да поддържат контакт с очи

Трудно е да гледате някой право в очите, когато не го харесвате или не го уважавате. Ако забележите, че вашите колеги избягват да ви гледат, докато говорят с вас, причината най-вероятно е тази. 

Страхуват се, че може да откриете враждебност, затова предпочитат да се отдръпнат или да избягват да бъдат около вас.

3. Не се усмихват, когато сте наоколо

Тук не става дума за лош ден или за смяна на настроенията. Ако колегите ви правят съзнателно усилие да не се усмихват, когато сте в стаята, значи нещо не е наред. 

4. Винаги са несъгласни с вашето мнение

Непрекъснатото отклоняване на идеите ви е ясен признак, че не ви харесват. Ако някой отхвърля всяко ваше предложение, дори и преди да сте завършили изречението, често причината е, че неприязънта им е толкова силна, че те се противопоставят на всичко, което предлагате, дори когато идеята е страхотна.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари