IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво мъжете никога не бива да правят при развод

3 октомври 2017 06 40

Споделено от жени, които са го преживели

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Разбира се, няма как разводът да бъде съпътстван с приятни изживявания, но поведението по време на бракоразводния процес може да има по-лоши последици от травмите по време на връзката. Дори отношенията да са били болезнени, е важно да приключат добре, за да може да се стигне до излекуване и всеки спокойно да продължи живота си.

Предлагаме кратък списък с жени, които са преминали през тежък развод. Те споделят личен опит, посочвайки някои примери относно това, което им се иска мъжете да не бяха правили.

Никога не втълпявайте чувство на вина и не разпространявайте слухове

Обаждането на всички приятели, роднини и колеги, както и осведомяването им, че тя е виновна за края на връзката, няма да има никакъв резултат, освен да даде храна на клюките.

Подобна постъпка и с най-добрата ѝ приятелка, също няма да помогне на никой от двамата нито да спаси връзката, нито да запази достойнството си.

Не заплашвайте с разпространяване на интимни снимки и видеоклипове

На 30- или 40-годишна възраст последното нещо, което жената очаква, е да разбере, че нейни голи снимки се разпространяват сред приятелите и семейството ѝ. Заплашването да се направи нещо подобно, само за да се измъкне някакъв конфликт в съда, е удар под кръста.

Не манипулирайте децата!

Ако използвате децата си като инструмент да си върнете другия, това ще навреди на тях и на връзката ви в дългосрочен план.

Да се говорят лъжи на детето, насочени към майка му или да му се даде разрешение да върши неща, които майка му не би позволила, би могло да спечели неговото благоволение в краткосрочен план.

В дългосрочен аспект обаче дали някой би искал да бъде бащата, който е причинил тормоз на детето си и е разрушил връзката с майка му?

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари