IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Татуистът, който татуира очите си

10 октомври 2017 14 30

Той се подлага на процедурата без болкоуспокояващи

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Още по-ужасно е, отколкото звучи. Или поне така биха помислили повечето от нас. За индиеца Каран обаче татуирането на очните ябълки, без болкоуспокояващо при това, е свързано с преодоляване на страха.

Да, има такова нещо като татуировка на очната ябълка. И, да, толкова опасно и болезнено е, колкото можете да си го представите.

Тези татуировки се правят чрез инжектиране на мастило в бялата част на очната ябълка. Медицинската общност и широката общественост са предпазливи към тях, тъй като става дума за една от най-чувствителните области на тялото.

Известен е случай с канадски модел, при който татуирането на едното око с лилаво мастило води до ослепяване. Въпреки това, има хора, които се подлагат на този опасен и болезнен процес.

Татуистът от Индия – Керан, е сред тях. Той споделя, че мастилото се инжектира в бялата част на очната ябълка, така че тя да се оцвети. Керан е избрал черен цвят и днес той има черни очи.

Могат да се използват и други цветове, без червено, тъй като е известно, че то може да доведе до проблеми с очите. Цялата процедура се изпълнява на два пъти. Първия ден процесът отнема 2 – 4 часа и за двете очи. След това трябва да има почивка в продължение на 2 дни. На четвъртия ден отново са нужни около 2 – 4 часа, разказва още татуистът.

В момента очите на Керан са напълно нормални, но няколко дни след татуировката е трябвало да носи слънчеви очила, за да ги защити от ултравиолетовите лъчи. Усещането за парене в очите продължило около седмица, а за известно време очите са били подути.

На хората, които обмислят подобна стъпка, индиецът казва, че процедурата трябва да се извършва при професионалист в тази област на татуирането, като допълва, че това решение ще промени живота ви.

„Трябва да сте абсолютно сигурни в това. Също така ви е нужен огромен самоконтрол. Трябва да сте наясно с болката, която ще последва“, споделя още Керан.

Снимка: Instagram

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари