Колкото и да се опитваме да наложим идеята, че мъжете и жените са еднакви, истината е, че нещата, които ни различават, са повече от тези, които ни обединяват. Това важи в най-голяма степен за начина, по който работи мозъкът ни, което е и определящият фактор за поведението. И това е доказано от редица проучвания през годините.

По отношение на типично женските характеристики, има някои видове поведение, които работят на подсъзнателно ниво и нанасят немалко вреди на по-нежните половинки в обществото ни. Ето кои са те.

Обявяваме война на тялото си

Размерът и формата на тялото определят културната ни ценност и по-важното – колко се ценим. Да оставим тялото да остарява днес сред мнозина се смята за престъпление срещу обществото.

Често да се храним, за да даваме енергия на тялото и мозъка си, се възприема като слабост. А резултатът от тези тотално погрешни възприятия е красноречив – всеки 3 от 5 жени страдат от хранително разстройство.

Още по темата

Женствеността се възприема като жертва

Жените са научени, че преди всичко трябва да дават, да поставят другите пред себе си. Да бъдат любезни и да се усмихват.

Един от най-големите комплименти, които една жена може да получи (освен коментарите за това как изглежда) е, че тя е „безкористна“. Много жени внимават какво говорят, тъй като са научени, че няма място за тях и техните мисли в този мъжки свят. Това обаче далеч не е така.

Фактът, че мъжете и жените са различни, не означава, че не трябва да имат еднакво право да изразят себе си по всеки възможен начин – точно обратното!