IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се променя тялото ни, когато навършим 25?

16 октомври 2017 14 20

Махмурлукът става доста по-неприятен

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всеки от нас добре познава тялото си – знаем кога сме го претоварили, кога има нужда да се натовари и кога е подходящото време за едно питие. В даден момент обаче настъпват промени, за които обикновено сме неподготвени. Това се случва, когато навършим 25.

Шеговито хората около нас започват да подхвърлят, че вече остаряваме, но далеч не на шега скоро започваме да усещаме какво са имали предвид.

Как се променя тялото ни след 25 години?

1. Метаболизмът се забавя

В самото начало на 20-те и преди това мнозина успяват да си похапват бисквити без мярка, след което установяват малки или никакви промени в настроението, килограмите или енергията си. За жалост, това се променя, когато достигнем до средата на 20-те.

Необходими са повече усилия, за да поддържаме желаната форма. Частично това се дължи на хормоналните промени, които се появяват с напредването на възрастта. Връзка имат още гените и начинът на живот.

2. Махмурлукът става по-тежък

Не ни се вярва, докато тежкият махмурлук не ни удари с пълна сила някоя сутрин. Нещата дори са по-лоши – главоболието започва, докато все още се забавляваме.

Според данни на проучвания способността на черния дроб да разгражда токсичния алкохол намалява все повече с напредването на възрастта. Имунната система също отслабва, като забавя възстановяването на организма.

3. Енергията намалява

Вече ги няма дните, в които прескачахме от работа до фитнеса, след това на вечеря и накрая навън за няколко питиета. След навършването на 25 нивата на енергията започват да се понижават, особено когато става дума за тренировки.

Става важно да се вслушваме в тялото си и да си позволяваме почивка, да променяме тренировката или да не отлагаме посещението при лекаря, ако е нужно.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари