IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесно и забавно: Децата вече могат да плащат с гривни

18 октомври 2017 11 28

Как? С дебитните карти за деца и тийнейджъри от Fibank

Лесно и забавно: Децата вече могат да плащат с гривни

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира промоция за издаване на допълнителна микрокарта към детските и юношески карти Debit MasterCard Pay Pass, която се предлага в комплект с гривна или ключодържател. Промоцията продължава до 30 ноември 2017 г. включително.

Новите клиенти могат да заявят издаването на детска/тийн дебитна карта и ще получат като подарък допълнителна микрокарта с аксесоар (силиконова гривничка или ключодържател), а за съществуващите клиенти издаването на допълнителната микрокарта в комплект с подаръка е без такса след попълване на заявка.

Първа инвестиционна банка пусна на пазара дебитните карти за деца и тийнейджъри миналата година, след като направи щателно проучване на мненията на клиентите си относно проблемите и предизвикателствата, с които се сблъскват при планирането на семейните бюджети. Нарастващата нужда от създаване на финансова култура от ранна детска възраст беше един от тях.

Целта на картите е именно да се подпомогне финансовото образование на децата – да се научат да наблюдават бюджета си, направените разходи и как да спестяват. Изследванията показват, че колкото по-рано децата свикнат да следят джобните си пари и да бъдат отговорни за тях, толкова по-добре управляват финансите си след това в живота и не стигат до личен или фирмен фалит.

Fibank (ПИБ) създаде дебитните карти с възможно най-нисък риск и най-висока степен на контрол от страна на родителите – всяка карта има лимит, съобразен с личните нужди на подрастващите и семейния бюджет. Картите са освободени от такси за издаване, поддръжка, теглене на банкомат и плащане на ПОС-терминал и не могат да се използват за плащания в интернет. Родителите могат да следят направените разходи от децата си, като изберат да получават e-mail известия или използват системата за електронно банкиране „Моята Fibank“. По този начин те имат пълен отчет къде и за какво детето харчи парите си.

Допълнителна информация за дебитните карти за деца и тийнейджъри, издавани от Fibank, можете да получите във всеки клон на банката, на тел. *2265 или чрез сайта на банката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари