IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Семейно на Хелоуин: Забавни идеи за костюми

21 октомври 2017 09 30

Ако ви липсва вдъхновение...

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Хелоуин е празник, който се празнува всяка година на 31 октомври, а корените му се простират във вековните европейски традиции. Той произхожда от древния келтски празник Самхейн, когато хората палели огньове и носели костюми, за да прогонят призраците.

През VIII век Папа Григорий III обявил 1 ноември като ден, в който да се почитат всички светии. Скоро Денят на всички светии заимства някои от традициите на Самхейн. Вечерта преди този ден е известна като „Нощта на всички светии“ (All Hallows Eve), а по-късно и като Хелоуин (Halloween).

С течение на времето, Хелоуин се превърна в ден на различни занимания като лакомство-или-беля и издълбаване на фенери от тиква.

На много места по света, когато дните станат по-кратки и нощта – по-студени, хората продължават да се събират, да се обличат в костюми и да ядат лакомства.

Макар традицията на празника да няма много дълбоки корени в България, заради своята атрактивност придобива все по-голяма популярност и тук.

Ако сте сред хората, които празнуват този ден, и не сте избрали все още какво да облечете или подобни костюми просто са ви интересни, вижте в нашата галерия някои предложения за семейни костюми за нощта на Хелоуин.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари