IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Качествата, които ви правят неустоими

19 октомври 2017 12 00

Личността е по-важна от външния вид

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Макар обикновено да не изричаме това на глас, дълбоко в себе си всеки би искал да изглежда привлекателно. Като тук не става дума за фигура или външен вид, а за личностните качества, които омайват хората.

Макар външният вид да е важен фактор за симпатиите на околните, усещането, което оставяте у околните със своето отношение, е определящо в най-голяма степен.

Кои са качествата, които ви правят наистина неустоими?

1. Можете да казвате „не“, когато се налага

Хората уважават онези, които говорят това, което мислят. Защото, когато казвате „не“ на другите, хората виждат колко сте истински, че имате приоритети и може да бъдете честни относно вашите чувства.

Ако не поставяте себе си на първо място, такова ще бъде и отношението на останалите към вас.

2. Направете нещо добро за непознат

Задръжте вратата, предупредете за мократа седалка в автобуса, вдигнете падналите на земята пари на някого. Повечето хора не биха направили тези неща, но те са достойни за уважение.

3. Оставете егото настрана и се учете от тези, които са по-добри от вас

Можете да се оплаквате колкото искате и за каквото пожелаете, но това в крайна сметка няма да помогне да се развиете и да израснете, тъй като по никакъв начин не се опитвате да станете по-добри.

Отделете време, за да разберете на какво се дължи успехът на другите и го практикувайте отново и отново. Защото, ако искате да сте сред най-добрите, трябва да сте готови да се учите от най-добрите.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари