IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уикенд екскурзиите до европейските столици – най-търсени тази есен

23 октомври 2017 10 00

Къде е най-изгодно да се пътува?

Снимка: Posoka

Снимка: Posoka

С 15% са нараснали пътуванията през есенните месеци на годината спрямо същия период през 2016 г. Това показват данните на туристическата агенция Posoka.com. Екскурзиите до европейски столици и големи градове като Прага, Виена, Рим, Милано и Париж са сред най-търсените от пътешествениците и през тази година са се увеличили значително, сочат още данните на агенцията. Най-често хората се възползват от уикенд пакетите, като цените за тях започват от 159 евро и включват двупосочни самолетни билети и летищни такси, трансфер между летището и хотела, две или три нощувки със закуски и медицинска застраховка.

От Posoka.com обясниха, че през октомври и ноември най-изгодно е да се пътува до Рим, Милано, Прага, Виена и Берлин, където цените на пакетите започват от 170 евро. Много подходящи са и пакетните оферти за екскурзии до екзотични дестинации като Доминикана, Тайланд и Шри Ланка, които през този сезон могат да бъдат намерени на цени под 1000 евро. В цената се включват между 5 и 10 нощувки, изхранване на пълен пансион, транспорт и застраховка.

„Наблюдаваме по-голямо търсене и за екскурзии до дестинации като Виетнам, Доминикана, Занзибар, Малдиви и Мавриций. Интересът към екзотичните екскурзии се засилва най-вече заради ниските пакетни цени на различните оферти“, заяви Мария Манолова – управител на Posoka.com.

Тя обясни, че в момента са изключително актуални и предложенията за спа почивки както в България, така и в чужбина. Една от най-предпочитаните дестинации за спа туризъм в чужбина сред клиентите на туристическата агенция е курортът в Чехия Карлови Вари. Около 1200 лв. струва 7-дневната почивка там, като в цената се включват по 3 спа процедури на ден и медицински преглед, изхранване на пълен пансион и всички транспортни разходи.

Експертите от Posoka.com съветват всички, които искат да планират пътуванията си през зимните празници да започнат да следят за предложения още през октомври, когато има повече свободни места на изгодни цени.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари