IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 доказани начина да бъдете успешни

25 октомври 2017 14 40

Постигането на мечтите има своята цена

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Успехът е субективно понятие. Казано по-просто – колкото по-нагоре в йерархията се намирате, толкова по-добре се справяте.

С други думи, не можете да бъдете идеалната версия на себе си, ако нямате достатъчно храна и пари, за да платите сметките, или достатъчно любов и уважение, за да се почувствате добре като човешко същество.

Но какво можете да направите, за да се изкачите в йерархията?

1. Подобрете самочувствието си като действате

Кати Кей и Клер Шипман, авторите на „Кодът на самоувереността“, пишат и една статия по този въпрос. Те изтъкват множество проучвания, които установяват, че между различните полове има голяма разлика по отношение на увереността. Кей и Шипман посочват, че успехът е също толкова зависим от увереността, колкото и от компетентността.

Те заключават, че ниските нива на увереност водят до бездействие.

2. Подобрете социалните си умения

Според данни на изследване, проведено от икономиста Катерин Уайнбъргър от калифорнийския университет Санта Барбара, най-успешните бизнесмени се отличават както по когнитивните им способности, така и по социалните им умения. Нещо, което невинаги е вярно.

Според Катерин по-добрите умения само в социалните умения или само в когнитивните способности не водят до по-добър успех. Комбинацията от двете обаче постига тази цел.

3. Демонстрирайте страст и постоянство за дългосрочни цели

Психологът Ангела Дъкуърт е посветила години да изучава деца и възрастни и е установила, че една черта се оказва фактор, който предсказва успеха – издръжливост.

Ако имате достатъчно упоритост, издръжливост и постоянство, всички мечти за бъдещето ви ще станат реалност.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари