IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво означават някои от най-често срещаните кошмари?

30 октомври 2017 14 20

Те отразяват стреса в реалния живот

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сънищата все още са област с много въпросителни. Някои сутрини се будим, без да имаме какъвто и да е спомен да сме сънували. Друг път обаче събуждането е съпроводено със студена пот и тревога, докато се опитваме да разгадаем значението на кошмара от предната нощ.

Хубавите сънища често забравяме, докато лошите оставят неприятно усещане, което може да продължи дълго.

Според някои специалисти сънищата обикновено се основават на два фактора – това, което ни ужасява, и онова, което ни очарова. Сънуването се смята за начин на ума да се справи с емоционалните и физически предизвикателства, които срещаме в живота си.

Какво означават някои от най-често срещаните кошмари по отношение на емоционалното ни състояние?

Загуба на зъби

Това е един от най-често срещаните сънища, провокирани от стреса. Оказва се, че ролята на зъбите не е единствено да сдъвкват храната. Според някои те символизират властта.

Ако сънувате загуба на зъби или гледате зъбите ви да падат, това означава, че вероятно се сблъсквате с труден проблем в живота, с който не можете да се справите.

Безразсъдно шофиране

Сънищата, свързани с това да забравите как да шофирате или да се возите при шофьор, който не може да кара в права линия например, е начин на подсъзнанието да ви каже да се укротите в реалния живот.

Свободно падане

Когато подобна случка се появи в съня ви, е много вероятно това да означава, че ви липсва подкрепа в реалния живот.

Помислете за проблеми, които може да имате с отношенията с близките си или дори притеснения, които изпитвате на работното място.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари