IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина да се чувствате по-успешни

2 ноември 2017 10 20

Оценявайте всяко свое постижение

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всички ние сме обвързани с мисълта, че винаги трябва да бъдем успешни на работното място. Този постоянен стремеж обаче може да доведе до чувство на стрес и безсилие. 

Според експертите, вместо да измерваме успеха си с повишенията и заплатата, трябва да обърнем повече внимание на чувството на удовлетворение и по-ниските нива на стрес и напрежение. 

Има начин да започнете да се чувствате по-успешни, без значение от ситуацията, в която се намирате.

Ето 3 начина да постигнете това. 

1. Предефинирайте какво означава „успех“ за вас

Успехът е различно нещо за всеки – важно е да разберете какво означава за вас. 
Независимо дали става дума за това да се приберете навреме вкъщи, за да си вземете отпускаща вана, или да намерите време да играете във футболния отбор, всеки има своята лична история за успех. И той заслужава да бъде признат и отпразнуван. 

Няма нужда автоматично да дефинирате успеха с пари или с власт, най-важното е да правите онова, което ви прави щастливи. 


2. Разберете, че времето променя всичко

Няма само една гледна точка по отношение на успеха. Идеята за него често се променя с напредването на възрастта. 

Докато някои хора биват мотивирани от дългосрочна мечта, е добре да не забравят, че идеята за нея може да се промени, докато годините минават. Това е напълно естествен процес, тъй като се срещате с нови хора, натрупвате нови преживявания и разбирате различни перспективи. 

3. Бъдете добри към себе си

Хората, които считат себе си за неуспешни, вероятно са най-големите си критици. Те могат да се вземат много сериозно или да имат изключително високи очаквания, които са почти невъзможни за постигане. 

Ако сте по-добри към себе си и започнете да оценявате ежедневните постижения, ще забелязвате случаите, в които сте постигнали нещо. 

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари