IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 навика в офиса, които ви разболяват

8 ноември 2017 11 40

Трябва да се откажете от тях

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако работите в среда, която споделяте с много хора, където използвате едни и същи тоалетни и циркулира един и същи въздух, има голям риск да се заразите с някоя инфекция.

Освен това, някои от навиците ви на работното място могат да ви направят по-податливи към здравословни проблеми. Ето някои от начините, с които най-вероятно саботирате собственото си здраве на работното място.

1. Ядете на бюрото

Да, това спестява много време. Някои компании обаче имат строга забрана срещу храненето на бюрото, тъй като служителите в крайна сметка замърсяват работното място. Това може също така да привлече вредители, които пък разнасят различни бактерии.

2. Ходите на работа, когато сте болни

На всяко работно място може да се открие по някой мъченик, който не обръща внимание на здравословните си проблеми и продължава да ходи на работа, докато е болен.

Не бъдете този човек. По този начин ще разпространите микроби и най-вероятно ще заразите колегите си, когато в действителност трябва да сте вкъщи и да се лекувате.

3. Използвате балсама за устни на колега и споделяте една цигара

Климатикът в офиса може да изсуши въздуха, а това да доведе до изсушени и напукани устни. Бъдете мъдри и носете свой собствен балсам за устни, вместо да го заемате от колегата си.

Този навик крие риск от инфекции, като херпес например. Въздържайте се и от изкушението да споделяте една и съща цигара със свой колега, поради същата причина.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари