IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тези зодии са най-големите перфекционисти

10 ноември 2017 15 40

Трудно понасят критика

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Перфекционизмът е пряко свързан с контрола – да го притежавате и след това да го загубите. Когато той се комбинира със стрес обаче, това може да доведе до много неприятни, а понякога и опасни здравословни проблеми като депресия, чувство за вина, обсебване и дори високо кръвно налягане.

Ако не сте сигурни дали сте перфекционист, ето някои от признаците: обсебени сте от грешки (понякога до точката, в която не можете да се движите), да губите е много болезнено усещане, често съдите себе си и другите и създавате конфликт, където такъв няма.

Тези характеристики се срещат по-често сред някои знаци в зодиака, в сравнение с други. Кои са най-големите перфекционисти сред зодиите?

Везни

Родените под този зодиакален знак винаги се вглеждат в детайлите. Те ги проверяват отново и отново, за да се уверят, че няма грешка.

Везните са големи перфекционисти – те се стремят да бъдат съвършени, да имат идеален дом и перфектна работа и дори искат хората в живота им да бъдат съвършени.

Опитът да превърнеш един несъвършен свят в перфектен крие много напрежение и разочарование, което кара Везните да отправят сурови критики към себе си и околните.

Козирог

Независимо колко много усилия полагат Козирозите, те винаги мислят, че биха могли да се справят по-добре. Представителите на тази зодия са склонни да бъдат перфекционисти, те се обсебват от грешката, която са направили, независимо с какво е свързана тя.

В крайна сметка Козирозите преодоляват допуснатите грешки, намират начин да се справят по-добре и след това се надяват на възможност да опитат отново.

Дева

Макар да не е очевидно, Девите са силно чувствителни и не реагират добре на отрицателни коментари или конфликти.

За тях перфекционизмът е начин да се избегне критиката. Има много неща, които Везни биха направили, за да избегнат конфликти и да се фокусират върху начините да бъдат съвършени.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари