IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 изпитани начина да изглеждате по-привлекателни

13 ноември 2017 15 20

Усмивката има по-голяма сила, отколкото предполагате

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Два сигурни начина да изглеждате по-добре са балансираният хранителен режим и придържането към редовни тренировки. Тези стратегии обаче се нуждаят от известно време, за да се наблюдават ефектите от тях.

Има няколко други изпитани методи, които могат да ви направят по-привлекателни и то на момента. На какво трябва да обърнете малко повече внимание?

1. Усмихвайте се повече

Швейцарски изследователи проучват връзката между привлекателността и усмивката. Те установяват, че колкото повече хората се усмихват, толкова по-привлекателно изглежда лицето им.

Според тях щастливото изражение на лицето компенсира относителната непривлекателност.

Когато се усмихвате, хората ви отвръщат с усмивка, дори и да не е толкова широка. И докато те се усмихват, използват мускулите на лицето си, което води до отделяне на неврохимикали в мозъка, свързани с чувството на удоволствие – затова те се чувстват щастливи във вашата компания.

2. Носете червено

Проучване между участници от различни култури установява, че жените са привлечени в по-голяма степен към мъже, които носят червено. Интересното е, че участниците не са разбрали, че цветът на дрехите е повлиял на техните възприятия.

3. Използвайте дезодорант с аромат

Само защото знаете, че носите нов аромат, това може да ви накара да се чувствате по-уверени в себе си и дори да ви накара да изглеждате по-привлекателни за останалите.

Любопитното е, че когато по време на проучване жените гледат видео клипове на мъже, се оказва, че тези, които са използвали ароматизиран дезодорант, изглеждат по-привлекателни, в сравнение с тези, които са използвали такъв без аромат. Причината е, че поведението при първите е значително по-уверено, което ги прави и по-привлекателни за дамите.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари