IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 важни причини да бъдете честни със себе си

16 ноември 2017 16 00

Общественото мнение не бива да ви определя

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Мнозина определят личностните си качества според общественото мнение, а това крие голям риск сами да се отдалечите от себе си. Да бъдете честни със себе си обаче е много важно както за личностното ви развитие, така и за отношенията ви с останалите.

Ако се нуждаете от убеждаване в това отношение, представяме няколко важни причини.

1. Когато сте честни със себе си, побеждавате страха

Когато сте свързани с вашата истина и ценности, оставате незасегнати от негативните мнения на другите по ваш адрес. Тогава знаете кои сте и не вярвате, че трябва да се променяте.

Също така не чувствате нужда да съдите другите или да клюкарствате за тях, тъй като можете да приемате себе си и тях такива, каквито са.

2. Честността е много важна, за да можете да бъдете честни и с останалите

Никоя връзка не може да оцелее, още по-малко да се развива, без честност. Ако скриете вашата истина от себе си, как ще я намерите, за да я споделите с някой друг?

Здравите, щастливи и балансирани взаимоотношения са създадени от хора, които имат връзка с автентичната си същност. И тази връзка се отразява в ефективната комуникация.

3. Създава чувство на свобода, откритост и щастие

Когато физическото ви ядро е силно и стабилно, цялото ви тяло е по-силно и по-гъвкаво. Същото важи и за вашето духовно и емоционално ядро. Когато това е стабилно, животът ви е свободен.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари