IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шоколадов мус с авокадо

18 ноември 2017 06 00

Как да го приготвим?

Снимка: Cloves and Vanilla

Снимка: Cloves and Vanilla

Едно предложение за шокохолици на режим и за любителите на авокадо от Clovesandvanilla.com Нестандартна комбинация между авокадо, ядково мляко, мед и какао, която ще ви изненада със своята нежна, гладка и кремообразна текстура. Ето и от какво се нуждаете, за да си приготвите това изкушение.

Съставки:

1/2 авокадо

30-40 г какао (ако обичате по-силния вкус на какао сложете 40 грама от него)

3 с. л. мед (може да го замените с 4-5 фурми)

подправки (аз обичам да обогатявам вкуса с няколко подправки, които не са задължителни – ванилия, канела, карамфил, мисля че ако подготвяте муса за възрастни, може да добавите и 20 мл ликьор Бейлис или Амаро)

50-100 мл ядково мляко (ако не обичате ядково мляко, може да го замените с обикновено класическо краве прясно мляко, но тогава рецептата не може да бъде наречена веган!)

В чашката на блендера смесете авокадото, млякото, меда/фурмите, подправки какаото и блендирайте до получаването на хомогенна смес. Аз лично започвам с по-малко количество мляко и го прибавям на части, като проверявам гъстотата на получения мус.

Прехвърлете в чашки. Може да охладите преди сервиране. Да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари