IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 неща, които не бива да казвате на интровертите

21 ноември 2017 11 40

Те са част от света и нямат проблем

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Да бъдеш интроверт е проклятие в свят, където екстроверсията е издигната на пиедестал. Тъй като интроверсията като личностна характеристика не е добре разбрана от хората, интровертите изпитват натиск от околните да бъдат по-социални.

Другите смятат, че това е недостатък, който може да бъде поправен, като „засегнатите“ се държат като екстроверти. Такива ситуации очевидно биха направили интровертите неудобни. Така че, ако имате интровертен приятел, ето пет неща, които никога не трябва да му казвате.

1. „Не бъди срамежлив“

Прекалено срамежливите хора могат да бъдат интроверти, но срамежливостта никога не е равносилна на интроверсията. Срамежливият човек изпитва трудности при започване на разговор, но интровертът може изобщо да няма такива проблеми. Те са тихи, защото така им харесва.

2. „Винаги ли си бил такъв?“

Някои хора са интроверти, а други – екстроверти, приемете го! Грубо е да попитате интроверт, дали винаги е бил „такъв“, тъй като, казано по този начин, излиза, че има личен проблем.

3. „Трябва да се срещаш с повече хора“

Екстровертите се зареждат с енергия при срещите с нови хора; интровертите, от друга страна, правят това, като прекарват известно време сами. Срещането на нови хора изцежда енергията на интровертите.

4. „Защо нямаш приятели?“

Интровертите имат приятели. Но те са щастливи от това да имат малка група добри приятели, вместо огромен социален кръг.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари