IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козе сирене с конфитюр

25 ноември 2017 06 00

Как да го приготвим?

Снимка: Clovesandvanilla

Снимка: Clovesandvanilla

В сезона на червените вина, няма по-добра компания на виното от сиренето. Днес от clovesandvanilla.com ни предлагат една топла и уютна комбинация между козе сирене и домашен конфитюр, която чудесно да допълни вашия избор от червено вино.

В зависимост от вида конфитюр може да подберете виното за допълнение – сухо или полусухо. Това е и един от френските спомени, които свързвам с есенен Париж, печените кестени и топло облечените и винаги модни французи.

Съставки:

Козе сирене (ако използвате френското козе сирене под формата на салам, за две порции използвайте 2 филийки с дебелина 3-4 см. Ако ще използвате българския вариант на козе сирене, предвидете си 200-250 грама)

4-6 ч. л. домашен конфитюр (от смокини, боровинки, горски ягоди, ягоди)

Ако използвате френско козе сирене, поставете двете филийки върху тавичка с хартия за печене. Издълбайте малки кладенчета във всяка филийка козе сирене и разпределете в кладенчетата конфитюра. Запечете за 15-20 мин при 180 градуса.

Ако използвате българско козе сирене, разделете бучката на две и я поставете в панички за суфле, като отново оформите кладенче в средата на сиренето и добавете конфитюра. Запечете за 15-20 мин при 180 градуса.

Сервирайте топло!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари