IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Помислете за тези 3 неща, когато чувствате, че светът се срива

28 ноември 2017 13 00

Умът ви има нужда от тишина

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Закъснявате за работа, по пътя чупите тока на обувката, продължавате да тичате по чорапи и за капак на всичко, шефът иска да говори с вас в кабинета си. В продължение на няколко часа светът, какъвто го познавате, се превръща в кошмар.

Вероятно често си повтаряте, че ежедневните препятствия и спънки не са важни и не бива да ви изваждат от равновесие. Когато обаче се съберат много наведнъж, усещането, че потъвате в бездна и че всичко се разпада, е почти неизбежно.

Когато попаднете в подобна ситуация, е добре да си припомните някои от най-важните и ценни неща, които носят смисъл в живота и за които трябва да сте благодарни, и да предприемете стъпки, за да се върнете към предишното си Аз.

1. Семейството

Магическите сили на семейството могат да ви изпълнят с енергия. Замисляли ли сте се как едно обаждане или разговор с майка ви или баща ви може да намали тежестта или главоболието?

Семейството винаги ще бъде до вас, когато имате нужда. Дръжте се здраво за тях и ги ценете.

2. Вашите страсти

Страстите обикновено ни помагат да избягаме от сътресенията и от затрудненията като цяло. Когато сте имали лош ден, любимото ви занимание е сигурен начин да се развеселите и подобрите настроението си.

3. Мир и тишина

Често, когато лошите дни преобладават, нямате време и възможност да анализирате онова, което всъщност ви е напрегнало.

Оценявайте моментите на тишина и спокойствие, когато можете да оставите ума си да помисли, без излишен шум. Може дори да откриете, че по-голямата част от тези „лоши дни“ са следствие на собствената ви изкривена перспектива.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари