IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 стъпки да изглеждате по-уверени

29 ноември 2017 12 40

Езикът на тялото казва повече от думите

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Увереността е особено привлекателна черта, която много помага при търсенето на партньор. Има нещо в уверените хора, което някак улеснява отношенията с тях.

Тези хора вероятно имат свои проблеми, по които да работят, но те не се концентрират върху тях постоянно. Те се чувстват добре в собствената си кожа и това личи във всичко, което правят.

Докато се опитваме да не съдим за книгата по корицата, всъщност всички го правим, дори и само на подсъзнателно ниво. Начинът, по който човек ходи, разговаря и се движи всъщност издава голяма част от характера му и в крайна сметка може да бъде решаващ фактор в избора на партньор.

Можете да се научите да боравите с езика на тялото така, че той да бъде във ваша полза.

1. Усмивка на лицето

Усмивката казва много за вас, защото, когато човек се усмихва, обикновено означава, че е щастлив и уверен в себе си.

Приветливата усмивка е мощен инструмент, който не само позволява на хората да разберат, че сте достъпни, но също така ви позволява да флиртувате и да споделяте своето одобрение и неодобрение, без да казвате нито дума.

2. Дръжте гърба си изправен, стомахът и гърдите – напред

Повечето хора не си дават сметка за начина, по който изглеждат, когато стоят или просто ходят по улицата.

Така например хората, които ходят с бавни темпове, обикновено са по-спокойни, но ориентирани към детайла, докато ходещите с по-бързо темпо са по-нетърпеливи и разсеяни.

Стремете се да ходите изправени. Ключът е да намерите баланса и да разберете как тялото ви се движи, за да можете да контролирате изпращаните от вас съобщения.

Все пак не се престаравайте, тъй като е важно да изглеждате спокойни, а не напрегнати.

3. Избягвайте да говорите бързо

Бързото говорене е не просто объркващо за човека, с когото общувате, но също така е показател, че не обмисляте това, което казвате.

Опитайте се да говорите с нормално темпо и да усещате ритъма в думите си. Не забравяйте да наблюдавате дишането си.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари