IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимна супа от леща

2 декември 2017 06 00

Как да я приготвим?

Снимка: Clovesandvanilla

Снимка: Clovesandvanilla

Зимата е на прага, денят е по-кратък, стъмва се рано, студено е, а вечер ни се хапва гореща супа. Днешното предложение е супата от леща, която Clovesandvanilla.com ни предоставиха с малки здравословни корекции (без брашно, картофи и запържен лук). Супичката става за около час, много е вкусна, а ако не обичате гъста супа от леща, просто ще добавите повече вода. Ето и какво ви е необходимо.

Съставки:

1 глава кромид лук

3-4 средно големи моркова

1 буркан доматено пюре

1 ч. л. червен пипер

1 с. л. зехтин

200-250 г леща

Около 1,5 л Студена вода за основа на супата

Подправки: сол, чубрица, джоджен

Почистете и измийте добре лещата. Сварете измитата леща, като след като заври, изхвърлете водата, измийте отново, добавете нова вода в тенджерата и сложете да заври. След като втората вода заври, добавете почистените и нарязани на ситно лук, моркови и оставете продуктите да се варят. Когато лещата поомекне, добавете буркана с домати, подправките, разбъркайте и оставете на котлона (аз намалявам силата на топлината от 9 на 7 степен). Когато лещата ви е напълно сварена добавете зехтина, разбъркайте и може да сервирате в купички.

Да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари