IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безгрижен ерген? Не, самотата стресира повече мъжете

12 декември 2017 14 10

Самотата плаши повече младите хора

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Самотата е по-стресираща за мъжете, отколкото за жените, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Допитването, осъществено от сайт за запознанства, е посветено на съвременните нагласи към самотата.

Според всеобщото схващане за жените е по-стресиращо да са необвързани и да търсят нов партньор, отколкото за представителите на силния пол. Резултатите от анкетата обаче оборват традиционната идея за безгрижния ерген, който по-леко понася самотния живот от женския си еквивалент. Оказва се, че самотата и предизвикателството да търсят идеалната половинка натоварват повече мъжете (71 процента), отколкото дамите (58 процента).

Близо половината участници в допитването споделят, че статутът „необвързан“ има и своите предимства. Липсата на партньор дава по-голяма независимост, време за нови хобита, свободата да бъдеш себе си, когато се забавляваш, и дори възможност за повече чисто сексуални завоевания.
Проучването показва още, че според две трети от необвързаните е по-добре да бъдат сами, отколкото с неподходящ партньор.

Въпреки позитивите от липсата на партньор, представителите и на двата пола признават, че понякога се чувстват изолирани.

Това усещане се засилва по празници като Коледа, когато за една трета от самотниците е особено трудно да са заобиколени от щастливо обвързани близки и приятели.

Допитването разкрива също, че противно на широко разпространеното мнение, самотата плаши повече младите необвързани хора, отколкото по-възрастните.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари